Wat is Groenteman met Ster 

Groenteman met Ster is een onafhankelijke verkiezing die in het leven is geroepen met als doel de kwaliteit en het imago van ambachtelijke groentespecialisten als de totale ambachtelijke AGF-detailhandelbranche bevorderen. Dit doen wij door deelnemers te voorzien van uitgebreide rapportages over hun gehele onderneming, waarin professionele juryleden met hen delen wat beter kan én laten zien wat goed gaat.

De verkiezing Groenteman met Ster is in 2016 in het leven geroepen als opvolger van de jaarlijks gehouden landelijke verkiezing van ‘De Beste Groenteman van Nederland’. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden. De titel ‘Groenteman met Ster’ wordt uitgereikt aan ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Waar moet je als groente- en fruitspeciaalzaak aan voldoen om in aanmerking te komen voor één, twee of drie sterren?

In principe kunnen alle ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken in aanmerking komen voor een ster als de ondernemer op alle aspecten waarop hij wordt beoordeeld goed scoort. Deelname aan Groenteman met Ster betekent een 360 graden-beoordeling van de gehele organisatie. Aan de achterkant van het bedrijf worden product, proces, personeel en prijs onder de loep genomen. Aan alle wettelijke bepalingen moeten worden voldaan (denk aan RIE, CAO, Allergenen, Hygiënecode, arbobeleid etc.) Aan de voorkant van het bedrijf ligt de focus op beleving, uitstraling, commercialiteit en klantvriendelijkheid. In twee uitvoerige rapportages (een tussentijdse rapportage en een complete rapportage na de metingen voorkant eind september) staat beschreven op welke bedrijfsvoeringsonderdelen de organisatie is beoordeeld en welke mogelijke verbeterpunten er zijn.

Waarom meedoen?

Groenteman met Ster is een uitstekende aanloop om uw eigen onderneming eens in zijn geheel te laten doorlichten. U gaat na afloop samen met uw medewerkers met vernieuwde energie aan de slag met de gemaakte sterkte/zwakte-analyse. Zo leert u kansen benutten en mogelijkheden zien. Precies waar Groenteman met Ster om draait!

Deelname aan Groenteman met Ster betekent een 360 graden benadering van de gehele organisatie. In het uitgebreide juryrapport dat u als deelnemer ontvangt, staat beschreven op welke onderdelen de organisatie is beoordeeld en welke mogelijke verbeterpunten er zijn. Met de adviezen uit het rapport kunt u direct aan de slag. U kunt deelname aan Groenteman met Ster bovendien breed uitdragen richting uw klanten en omgeving om volop aandacht voor uw bedrijf te genereren.

Interesse gekregen? Meld u vandaag nog aan! Klik hier 

Lees ook de Algemene Voorwaarden en het Reglement.

Sponsoren